Prosze o pomoc!!
KKK: Wykres funkcji liniowej przechodzi przez punkty A=(2,4),B=(−4,7).Wzor tej funkcji,to:
A. y= −1/2x −5. B. y= −1/2x +5. C. y=1/2x−5. D.y=1/2x+5
26 paź 18:01
olekturbo: 4 = 2a + b ⇒ b = 4−2a
7 = −4a + b
7 = −4a +4 −2a
−6a = 3
7 = 2 + b
b = 5
wniosek?
26 paź 18:02
5-latek: Podstaw do wzoru i licz
26 paź 18:04
5-latek: Niesmiertelne a i b
26 paź 18:04
olekturbo:
26 paź 18:05
Eta:
| | 7−4 | | 1 | |
y=a(x−xA)+yA , a= |
| = − |
| |
| | −4−2 | | 2 | |
| | 1 | |
y= .......... ⇒ y= − |
| x+5 |
| | 2 | |
26 paź 18:07
KKK: Y=ax+b
4=2a+b/2
7=−4a+b
8=4a+2b
7=−4a+b
b=5
7=−4a+5
a= −1/2.
y= −1/2x +5
Dobrze tak teraz jest?
26 paź 18:34
olekturbo:
26 paź 18:35
oli: x2−2
26 paź 18:47