arytmetyka binarna
adam: arytmetyka binarna
Mam zadanie:
A = 12 = 0.1100
B = −7 = 1.0111
Przy użyciu ZU1
A−B= 12−−7 = 19
0.1100
+1.0111
−−−−−−−−−
0. 1 0 0 1 1
Nie rozumiem tego jak przy pomocy U1 można to dodać, przecież ZU1 jest do liczb ujemny, lub
liczb ujemnych i dodatnich.
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
26 paź 17:46
adam: ?
26 paź 17:53
adam: ?
26 paź 18:38
adam: ?
26 paź 18:42
adam: ?
26 paź 21:45
adam: ktoś się na tym zna?
26 paź 23:09
adam: ?
27 paź 10:15
adam: ?
27 paź 11:38
adam: czy ktoś studiuję infe?
27 paź 13:45