Symbole
arek199602: Witam co oznacza w zapisie r(c):=r(b) :=
26 paź 16:55
Przemysław: Przykładowo:
a:=tg(x)
oznacza, że definiujemy a jako tg(x)
takie oznaczenie, że to jest z definicji to samo. W sensie, że my tak definiujemy a, że ma być
tg(x)
tak mi się wydaje
26 paź 17:20
pigor: ..., powiem tak :
nie przybliżyłeś mi co to r,c,b, a ja wiem, że jeśli np. y= f(x), to zapis f(c)
oznacza wartość funkcji f w punkcie x=c, a więc może r(c)=r(b)oznacza
równe wartości jakiejś funkcji r zmiennej (... nie wiem) w punktach c i b
26 paź 17:22
Przemysław: @pigor
chyba chodziło o sam symbol ":="
przynajmniej ja tak zrozumiałem.
26 paź 17:25
5-latek: A nie mogl zajrzeć do książki ?
26 paź 17:26
arek199602: chodziło mi o sam znak :=
są to notatki z wykładu nie książka
dzięki za pomoc
26 paź 17:33
pigor: ..., no tak, teraz tam widzę dwukropek równa się
: =
to może oznaczać "podstaw za element c tablicy r" coś tam
26 paź 17:34