matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Ela:
Wyrażenie 16
√
2
*
5
√
2
zapisz w postaci potęgi liczby 2 .
26 paź 15:50
J:
1
1
= 2
4 +
+
... dodaj wyrażenie w wykładniku
2
5
26 paź 15:55
Przemysław:
16=2
3
*2=
√
(2
3
*2)
2
pierwiastek n−tego stopnia z 2: 2
1/n
26 paź 15:56