obliczyć sin alfa
agata: wiedząc, że tg(α−π/4) = 1/3 obliczyć sinα
26 paź 13:18
olekturbo: sina = 1/3 cosa
sin
2a+cos
2a = 1
teraz sobie poradzisz?
26 paź 13:46
J:
a od kiedy: tg( α − 450) = tg450 ?
26 paź 13:51
olekturbo: Sorki niedopatrzenie. Myslalem ze chodzi o tga
26 paź 13:57
5-latek: | | 1 | |
tg18o≈ |
| wiec to 1 cwiartka (obalona |
| | 3 | |
Poza tym jeszcze w 3 cwiatrtce tg jest dodatni a sinus jaki ?
26 paź 14:03
J:
nie tędy droga
26 paź 14:09
5-latek: Czesc
J 
Tzn co ? Nie pic?
26 paź 14:12
J:
Cześć

...umiarkowanie

( ten kolor nicka prawie niewidoczny )
26 paź 14:14
5-latek: To go zmienie
26 paź 14:16