matematykaszkolna.pl
książki Benny: Milu jakie książki możesz mi polecić? Do analizy w syllabusie mam podane: 1. J. Banaś, S. Wędrychowicz, Zbiór zadań z analizy matematycznej, Warszawa, WNT, 1997. 2. G. N. Berman, Zbiór zadań z analizy matematycznej, Warszawa, PWN, 1977. 3. G. M. Fichtenholz, Rachunek różniczkowy i całkowy, t. 1, 2. Warszawa, PWN, 2005. 4. J. Kaczor, M. T. Nowak, Zadania z analizy matematycznej, t. 1, 2. Warszawa, PWN, 2005. 5. W. Rudin, Podstawy analizy matematycznej, Warszawa, PWN, 1982. Te książki nic mi nie mówią, nie wiem która jest dobra, więc wyszukałem sobie Krysickiego: http://allegro.pl/analiza-matematyczna-w-zadaniach-1-2-krysicki-i5739617792.html http://allegro.pl/analiza-matematyczna-w-zadaniach-krysicki-cz-1i2-i5731493036.html Krysicki czy któraś z tych będzie lepsza? Algebra: 1. Z. Furdzik, J. Maj−Kluskowa, A. Kulczycka, M. Sękowska, Nowoczesna matematyka dla inżynierów. Część I: Algebra, Wydawnictwo AGH, Kraków, 1993 2. T. Jurlewicz, Z. Skoczylas, Algebra liniowa 1, Oficyna Wydawnicza GiS, Wrocław, 2002 3. T. Jurlewicz, Z. Skoczylas, Algebra liniowa 2, Oficyna Wydawnicza GiS, Wrocław, 2005 4. A.I. Kostrikin, Wstęp do algebry, PWN, Warszawa, 2011 Tutaj nie mam swoich propozycji. Logika: 1. Chronowski A., Elementy teorii mnogości. 2. Kuratowski K., Wstęp do teorii mnogości i topologii. 3. Błaszczyk A., Turek S., Teoria mnogości 4. Marek W., Onyszkiewicz J., Elementy logiki i teorii mnogości w zadaniach. Posiadam nr 4 i nr 1. Oczywiście nie mówię, aby sugerować się tymi książkami. Z własnego doświadczenia może masz coś lepszego do polecenia emotka
25 paź 21:47
Mila: Ja znam Krysickiego, Leję ( esencja wiedzy) , Fichtencholz bardzo dokładny− pożyczałam z biblioteki. To mi wystarczyło aby porządnie wszystko zaliczać i zdawać egzaminy. Nowe pozycje, (czasem mam potrzebę pomóc znajomym), to : Na pewno Jurlewicz, Skoczylas. Jest też Analiza Gewert , Skoczylas − weź z Chomika za drobną opłatą. Może jest w internecie dostępna. Jest tam ładnie wytłumaczony materiał. O logice nic nie mogę powiedzieć, nie pamiętam z czego się uczyłam, ale miałam od kolegi dobrą pozycję z rozwiązanymi zadaniami i dowodami.
25 paź 21:58
Mila: Najlepiej będzie, gdy zapytasz studentów z wyższych roczników z Twojego kierunku.
25 paź 22:00
5-latek: Nawet dr Kraszewski odpisal mi ze Rudin to ciezka pozycja . On uczyl się analizy matematycznej z Kuratowskiego Janek 191 miał jakies obiekcje co do Bermana Pewnie poleci Kaczor i Nowak bo to Panie z jego uczelni i Ety emotka
25 paź 22:05
Metis: Podepnę się do pytania emotka Benny miałeś jakąś dobrą pozycję przygotowując się do "walki o indeks"? Rozwiązanie zadań z poprzednich edycji nie będzie chyba dostateczne i nie wiem w co się zaopatrzyć.
25 paź 22:05
Benny: Leję miałem w rękach przed studiami, materiał cięższy niż u Krysickiego, ale może teraz będzie mi łatwej emotka
25 paź 22:08
Benny: Powiem Ci, że nie miałem żadnych materiałów. Rozwiązywałem tylko zadania z poprzednich edycji i w razie potrzeby pytałem matematyczkę emotka
25 paź 22:09
Metis: Może ktoś poleci coś wartego uwagi ? emotka
25 paź 22:12
5-latek: Metis przeszukaj allegro (chyba cos widziałem tam na ten temat
25 paź 22:12
bezendu: Polecam pierwszą pozycję z analizy Banaś, super książka emotka Jedna z lepszych jaką miałem w rękach
25 paź 22:16