matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
zes:
z
2
− 8zi = 25 pomoże ktoś ?
25 paź 19:54
Saizou :
równanie kwadratowe zmiennej z, zatem Δ=(−8i)
2
−4*1*(−25)=−64+100=36⇒
√
Δ
=6
8i−6
z
1
=
=4i−3
2
8i+6
z
2
=
=4i+3
2
25 paź 19:58
zes:
dziękuje bardzo
25 paź 20:00