Wykres funkcji
Filom1265: Witam! Muszę narysować dwa wykresy funkcji tylko nie mam pomysłu jakich przekształceń użyć aby
je narysować. Proszę o jakąś wskazówkę, podpowiedź.
a) f(x) = sin
2x − cos
2x
| | π | |
b) f(x) = cos(2x − |
| ) + 1 |
| | 3 | |
25 paź 19:41
ax:
a) f(x)=−cos(2x)
25 paź 19:49
misiak:
b)
| | π | |
wykres funkcji y=cos2x i przesunięcie o wektor [ |
| ,1] |
| | 6 | |
25 paź 19:50
Filom1265: Dziękuję bardzo za pomoc.
25 paź 19:51
misiak:

b)
y=cosx szary
y=cos2x czarny
| | π | |
y=cos(2(x− |
| ))+1 granatowy |
| | 6 | |
25 paź 19:59