matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
krokus4:
dana jest funkcja f(x)=10/x +3 +2,5x , gdzie x∊<−5,0)∪(0,5>. wyznacz zbiór wartości funkcji. obliczyłem ekstrema y min=f(−2)=−7 i y max=f(2)=13 mam też f(−5)=−11,5 i f(5)=17,5 nie wiem co dalej zrobić
25 paź 18:55