matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość wyrażenia kąta α
Gruby:
muszę wykazać że wartość wyrażenia
1
+ sin
2
α
tg
2
α +1
jest stała dla każdego kąta ostrego α
25 paź 18:15
zombi:
1
+ sin
2
α =
sin
2
α
+1
cos
2
α
1
+ sin
2
α =
sin
2
α+cos
2
α
cos
2
α
1
+ sin
2
α = ...
1
cos
2
α
25 paź 18:20
Gruby:
dzięki ziomuś
25 paź 18:21