NARYSUJ WYKRES PARABOLI
Mmms: NARYSUJ WYKRES PARABOLI
y
2=4x
Potrzebuje pomocy, pierwszy raz robię takie zadanie

Wiem, że kierownica paraboli znajduje się w punkcie x=−1
Ognisko paraboli w punkcie (1.0)
Jak mam teraz to narysować, czy to będzie jedna parabola, czy dwie przeciwnie do siebie
skierowane?
Jakie punkty będą zawarte w tej paraboli?
25 paź 17:35
sushi_gg6397228:
a umiesz narysować
4y=x2
25 paź 17:38
Mmms: Nie
25 paź 17:43
sushi_gg6397228:
przeciez to jest zwykła parabola
25 paź 17:43
Mmms: Moja parabola będzie znajdowała się w ćwiartce I i IV.
Punktami paraboli będą (2,1) (2,−1) (4,4) (4,−4) ?
25 paź 17:53
Kacper:
25 paź 17:55
sushi_gg6397228:
jak umiesz narysowac moja, to Twoja bedzie obrócona o 90 stopni w prawo
25 paź 17:55
Mmms: Dzięki wielkie. Na tak prostych rzeczach poległem, aż mi wstyd

Chyba mam dziś zły dzień.
25 paź 17:57