.....
KK-402: 1) Znajdź liczbę odwrotną do liczby 1,2(3). Wynik przedstaw w postaci ułamka zwykłego o
liczniku i mianowniku całkowitym
2)znajdź liczbę odwrotną do 2−√3. wynik przedstaw w postaci ulamka zwyklego o wymiernym
mianowniku.
3) wyznacz dziedzinę funkcji liniowej , która spełnia warunki f(1)=4 oraz f(−2)=−11
4) Wyznacz wartość parametru m dla którego proste k i l są równoległe k:y=(m2+6)x+2,
l:y=5mx−
25 paź 17:34
sushi_gg6397228:
chcesz sie nauczyć czy chcesz gotowca ?
25 paź 17:35
KK-402: wolę pierwszą opcję
25 paź 17:40
sushi_gg6397228:
umiesz zamienic ułamek okresowy na ułamek zwykły ?
25 paź 17:42
KK-402: no tak , czyli o to chodzi w 1
25 paź 17:45
sushi_gg6397228:
| | licznik | |
najpierw zamienic 1,2(3)= |
| |
| | mianownik | |
potem tę liczbę odwrócić i wynik gotowy
2. liczbą odwrócić i usunac niewymiernosc
25 paź 17:46
KK-402: dobra sorry ale jednak wole również gotowce bo już sie zatrzymałam w połowie pierwszego ..
25 paź 17:52
sushi_gg6397228:
zapisz zamiane
x = 1, 2 3 3 3 3 3 ..... / *10
10x = 1 2, 3 3 3 3 3 ....
− x = 1, 2 3 3 3 3 .....
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
9x=.....
x=....
25 paź 17:54
KK-402: zatrzymałam się na 100x=123.(3)
25 paź 17:56
sushi_gg6397228:
Kto kazal mnozyć przez 100
masz u mnie mnozenie przez 10, dokoncz obliczenia
25 paź 18:01
KK-402: mnożyłam dwa razy przez 10 ..
wyszło na razie 12190
25 paź 18:10
sushi_gg6397228:
9x= 11,1
90 x= 111
25 paź 18:12
KK-402: jestem totalnym opóźnieniem i głąbem , poddaje się ale dzięki za pomoc
25 paź 18:19