zespolone pierwiastki
student: kto pomoze rozwalic ten przyklad? 3√(1+i)3
(1+i)3 = −2+2i
więc będzie
3√−2+2i
|z| = 2
cos fi = −1
sin fi = 1
i co teraz, zawsze wychodzilo np 0 i 1
25 paź 16:48
sushi_gg6397228:
co zawsze 0 i 1 ?
25 paź 17:01
student: no wartosci tych cos fi/sin fi zawsze byly odwrotne
25 paź 17:07
sushi_gg6397228:
a jak α wyjdzie 30o to wartosci sinusa i cosinusa są odwrotne ?
policz jeszcze raz |z|=...
25 paź 17:15
student: |z| = √(−2)2 + 22 = √4 =2
25 paź 18:14
sushi_gg6397228:
ile to jest 4+4 ?
25 paź 18:15
zombi: | | 1 | | i | |
Podpowiedź −2+2i = 2√2(− |
| + |
| ) |
| | √2 | | √2 | |
25 paź 18:18
student: o lool nie wiem czemu ja tu widzialem 4
25 paź 18:23
Benny: Spróbuj tak:
w0=1+i
w1=wo(cos120o+isin120o)
w2=w1*(cos120o+isin120o)
25 paź 19:39
Mila:
Rozwiązane?
25 paź 20:49