matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc pochodna
dobry pasterz:
oblicz pochodne krok po kroku: 1. tgx
sinx
2. arccos(
√
1−x
2
)
25 paź 14:58
RJS:
y=tgx
sinx
⇔y=e
sinxln(tgx)
y'=[e{sinxln(tgx)]'=e
sinxln(tgx)
*sinxln(tgx) =e
sinxln(tgx)
*[(sinx)'ln(tgx)+sinx(ln(tgx))']
1
=e
sinxln(tgx)
[cosxln(tgx)+sinx*
*(tgx)']
tgx
1
1
=e
sinxln(tgx)
[cosxln(tgx)+sin*
*
]
tgx
cos
2
x
sinx
=e
sinxln(tgx)
[cosxln(tgx)+
]
tgxcos
2
x
25 paź 15:10
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick