matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to zrobic?
Ela:
Wyznacz liczbę b
a
, gdzie a= 100*(
5
2
)
−
2−64
2
/3−2
2
i b=−
√
3
25 paź 14:13
Eta:
Najpierw zapisz porządnie liczbę a
25 paź 15:26
Ela:
a=100*(5/2)
−
2−64
2
/3−2
2
25 paź 16:04