matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrażenia algebraiczne
arek199602:
Doprowadź do prostszej postaci:
a−b
a−2
√
2a
*
*(
√
2
−
)=
a−
√
2a
√
a
−
√
b
√
2
+
√
a
25 paź 13:20
5-latek :
√
2a
√
2
*(
√
2
+
√
a
)−
√
2a
2
(
√
2
−
=
=
√
2
+
√
a
√
2
+
√
a
√
2
+
√
a
25 paź 13:30
arek199602:
dzięki za pomoc
25 paź 13:31