Wyznaczenie r.
kleszcz: Wyznacz r przy założeniu, że potrzebne przekształcenia są wykonalne
C = Pr + 2W − r
25 paź 12:44
kleszcz: CW−Cr=Pr+2/:(P+2)

?
25 paź 12:45
J:
| | 2 − CW | | CW − 2 | |
⇔ C(W−r) = Pr + 2 ⇔ −Cr − Pr = 2 − CW ⇔ r = − |
| ⇔ r = |
| |
| | C + P | | C + P | |
25 paź 12:46
Eta:
W≠r CW−Cr=Pr+2 ⇒ Pr+Cr=CW−2 ⇒ r(P+C)=CW−2
25 paź 12:48
5-latek : C(w−r)=Pr+2
Cw−Cr=Pr+2
−Cr−Pr= 2−Cw
r(−C−P)= 2−CW to r=
25 paź 12:49
5-latek : Znowu za długo pisałem

Witam
Eta i
J
25 paź 12:50
J:
Cześć
25 paź 12:53
kleszcz: Dzięki wszystkim.
25 paź 12:54
J:
P ≠ − C ... zbędne

( treść zadania)
25 paź 12:54
Eta:
25 paź 12:56
Eta:
"Przezorny zawsze ubezpieczony"
25 paź 12:57
J:
25 paź 12:59
5-latek : Cytuje . Przy zalozeniu ze potrzebne przekształcenia sa wykonalne
25 paź 13:01