Geometria analityczna
Jagoda: Punkty A = (4; −1), B = (3;6), C = (−1;3) są wierzchołkami trójkąta ABC.
a) Wyznacz równanie prostej zawierającej wysokość trójkąta ABC poprowadzona z wierzchołka A.
b) Wyznacz równanie środkowej trójkąta ABC poprowadzonej z wierzchołka B.
25 paź 11:44
5-latek : To sa najprostszse zadania z geometrii analitycznej
25 paź 11:45
5-latek : Przeciez z geometrii wiesz co to jest wysokość i srodkowa
Poza tym nawet rysunku nie chce CI się zrobić ?
25 paź 11:46
olekturbo: a) równanie prostej BC i prostopadła do niej przechodząca przez punkt A
b) liczysz punkt srodkowy AC i prosta AS
25 paź 11:47