Proszę o pomoc
Ela: Dane są przedziały A=(−∞,−5)u(4,6) B=<−1,5> Wówczas B\A=?
Czy odpowiedź B\A=<−1,4) jest poprawna ?
25 paź 11:33
olekturbo: B−A = <−1,5>
25 paź 11:34
olekturbo: Aa nie widzialem U(4,6)
B−A = <−1,4)
25 paź 11:35
olekturbo: Przepraszam <−1,4>
25 paź 11:36
Ela: Odp:
A.<−1,4>
B. <−1,4)
C.(−∞,−5)u(5,6)
D.(−∞,−5)u<5,6)
25 paź 11:36
Ela: a nie powinno być <−1,4) ?
25 paź 11:37
olekturbo: Nie
25 paź 11:38
olekturbo: 4 nie miesci sie w A, a w B tak. wiec domykamy
25 paź 11:38
5-latek :

Czy już widać ?
25 paź 11:40
Ela: Ok, dziękuje wszystko wiem!
25 paź 11:46
5-latek : To jesteś szczesliwa (a może nie ) bo ja wszystkiego nie wiem
25 paź 11:47