matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica z pierwiastkiem
Haise :
1
√
2
W odpowiedzi jest
−1. Natomiast mi wychodzi
√
2
−1
2
Liczę w taki sposób
√
1+2+…N
√
1+n
2
n
n+n
2
lim
n→
∞
= lim
= lim
√
=
√
1
2
=
n
n
2n
2
√
2
2
Gdzieś popełniłam błąd?
25 paź 00:10
Godzio:
U Ciebie jest ok.
25 paź 00:43