matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinusy
Antek:
1
7π
jak obliczyć
sin
2
6
24 paź 22:24
5-latek:
π=180
o
7π
wiec policz ile to jest
stopni
6
Potem wzory redukcyjne
24 paź 22:28
Janek191:
Dobrze radzi 5 − latek
24 paź 22:29
Antek:
tak już wcześniej policzyłem, 210
0
, ale nie wiem jaki wzór redukcyjny tu powinien być, żaden z karty wzorów maturalnych tu nie pasuje, a innych nie znam, sam się uczę tego w domu
24 paź 22:32
5-latek:
sin210=sin(180+30)=−sin30
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
24 paź 22:33
Antek:
czy to jest −cos 60
0
?
24 paź 22:34
Eta:
sin210
o
= sin(180
o
+30
o
) =.......... i jest wzór w tablicach
24 paź 22:34