Płaszczyzna zespolona - nierówność
mat: H{z∊C: Re(z2+2i)≥6}
Re(x2−y2+2ixy+2i)≥6
x2−y2≥6 − odpowiedź
Czy da się coś takiego narysować? Czy to nie będzie y≤√x2−6?
24 paź 21:25
sushi_gg6397228:
wszystko sie da
24 paź 21:30
Mila:

x
2−y
2=6 to hiperbola
http://jknow.republika.pl/elipsa/elipsa.html
punkty przecięcia osi OX:
(−
√6,0), (
√6,0)
x
2−y
2≥6
Jeżeli nie wiesz jaki obszar wybrać to wybierasz dowolny punkt i sprawdzasz:
np. (4,2)
4
2−2
2=16−4=12>6 zgadza się.
24 paź 21:48
mat: Dziękuję za odpowiedź.
25 paź 13:10
Mila:
25 paź 19:21