matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkład
cmol :
1
Czy
ma rozkład na ułamki proste
x
2
(x+1)
1
A
B
C
=
+
+
x
2
(x+1)
x
x
2
x+1
1
−1
1
=
+
+U{1}{x+1|
x
2
(x+1)
x
x
2
24 paź 21:13
Qulka:
tak
24 paź 21:18
cmol :
danke
24 paź 21:19
PW:
Można samemu sprawdzić zamiast pytać:
−1
1
1
−x−1+x
1
−1
1
+
+
=
+
=
+
x
x+1
x
2
x(x+1)
x
2
x(x+1)
x
2
−x
2
+ x
2
+x
1
=
x(x+1)x
2
x
2
(x+1)
24 paź 21:36
daras:
można ale sie nie chce..
24 paź 22:12