Naszkicuj wykres funkcji f. Dla jakich wartości parametru m równanie f(x)= m ma
KoralowyListek :D: Naszkicuj wykres funkcji f. Dla jakich wartości parametru m równanie f(x)= m ma dwa pierwiastki
różnych znaków?
a) f(x) = 2| x+2|
b) f(x)= log2 | x−4|
c) f(x) = | log2 (x−2)−1 |
24 paź 19:43
KoralowyListek :D: a w a) jest f(x) = 2|x+2|
24 paź 19:44
KoralowyListek :D: grr, w sensie |x+2| jest w potędze XD
24 paź 19:44
24 paź 19:47
5-latek: a)f(x)= 2|x+2|
wiec tak x+2=0 to x=−2
wiec dla x≥−2 |x+2|= ?
24 paź 19:53