Dana jest funkcja f(x)
Kamcia15: ;Bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu
Dana jest funkcja f(x) =
x3+2x2−x+4
Wybierz punkt, który należy do wykresu funkcji:
A: (−1,4) B: (−1,6) C: (−2,5) D: (3,44)
24 paź 17:45
J:
B (−1,6)
24 paź 17:46
Qulka: podstawiasz pierwszą współrzędną za x i ma wyjść druga
24 paź 17:46
5-latek: a)
4=(−1)3+2*(−1)2−(−1)+4 jeśli to prawda to masz go jeśli nie to sprawdzaj dalej
24 paź 17:48
Janek191:
Sprawdzaj po kolei :
A x = − 1
f( − 1) = (−1)3 + 2*(−1)2 − (−1) + 4 = − 1 + 2 + 1 + 4 = 6 ≠ 4
Nie
24 paź 17:48
Kamcia15: nie rozumiem w jaki sposób
24 paź 17:51
Kamcia15: już rozumiem, odpowiedź B ! Tak ?
24 paź 17:53
J:
patrz 17:46
24 paź 17:54