matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkład wielomianu
Mr Ja.:
Jaką postać może mieć wielomian W(x)=x
2
5x
4
po rozłożeniu na czynniki ?
Dzięki za pomoc
9 gru 20:59
zefir:
x
2
−5x
4
= x
2
( 1 −5x
2
) = x
2
( 1−
√
5
*x) ( 1+
√
5
*x)
9 gru 21:03
Mr Ja.:
dziękujęęę
9 gru 21:08