pomoc
patryk: lim (√n2−2n−n
24 paź 16:13
Janek191:
| | a2 − b2 | |
wzór : a − b = |
| |
| | a + b | |
24 paź 16:16
Janek191:
Patrz − u mnie na 14.28
24 paź 16:18
patryk: | | −2n | |
lim |
| po redukcji tak? |
| | √n2−2n−n | |
24 paź 16:21
Janek191:
Źle − w mianowniku ma być +
i teraz dzielimy licznik i mianownik przez n
pod znakiem pierwiastka przez n2
24 paź 16:28
patryk: czyli wyjdzie −2?
24 paź 16:31
Janek191:
W liczniku wyjdzie − 2
a granica − 1
24 paź 16:38
24 paź 16:39
patryk: mogłby pan to napisać ?
24 paź 16:39
Janek191:
To napisałem :0
Więc
| | − 2 | | −2 | |
lim an = |
| = |
| = − 1 |
| | √ 1 − 0 + 1 | | 2 | |
n→
∞
24 paź 16:42