Oblicz
Kasia: ((√13+2)0.5−(√13−2)0.5)2*cos2/3π=
24 paź 15:45
sushi_gg6397228:
zastosuj
(a−b)2=...
24 paź 15:48
Janek191:
... =[ √13 + 2 − 2*(√13 +2)*(√13 − 2) + √13 − 2] *cos 120o =
= [2√13 − 2*(13 − 4)]* (− sin 30o) = [ 2√13 − 18]* ( −0,5) = 9 − √13
24 paź 15:51
J:
a co się stało z wykładnikiem : 0.5 ?
24 paź 15:52
Kasia: w odpowiedzi jest 3−√13
24 paź 15:53
J:
ma być ... 2(√13+2)0.5*(√13−2)0.5
24 paź 15:55
J:
Janek191 zgubił wykładnik: 0.5
24 paź 15:56
Janek191:
Trzeba to poprawić, bo zgubiłem pierwiastek z ( 13 − 4).
24 paź 15:56
Kasia: Ja to zrobiłam tak ((√13+2)0.5*2−(√13−2)0.5*2)*(−1/2)
24 paź 15:58
Janek191:
?
24 paź 15:59
J:
to kiepsko zrobiłaś... zrób jak napisał Janek191 .. .tylko po drodze masz: −2√13−4
24 paź 16:00
Kasia: Dziękuję za pomoc i pozdrwaiam
24 paź 16:03