2x−9 | 2x+6−15 | 2(x+3)−15 | |||
= | = | = | |||
x+3 | x+3 | x+3 |
2(x+3) | 15 | 15 | ||||
= | − | = − | +2 , a więc | |||
x+3 | x+3 | x+3 |
−15 | ||
y= | i przesuwasz go o wektor [−3, 2]. ...to tyle ![]() | |
x |
2 x − 9 | −9 | |||
f(x) = | = 2 + | |||
x + 3 | x +3 |
9 | ||
y = − | przesuwamy o wektor [ − 3; 2] | |
x |
− 15 | ||
Źle mi się wpisało − miało być | ||
x + 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |