matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
ignac:
n
5
+2n
Prosze o pomoc w tym przykladzie: lim przy n dązacym do nieskonczoności
2+4n−2n
2
czy wyjdzie minus nieskonczonosc?
24 paź 12:55
5-latek:
Już wiesz
24 paź 13:34
Janek191:
n
5
+ 2 n
n
3
+
2
n
a
n
=
=
2 + 4 n − 2n
2
2
n
2
+
4
n
− 2
więc
∞
lim a
n
=
= −
∞
−2
n→
∞
24 paź 14:17