matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Ox:
Wiadomo że a=log
2
5, b=log
3
125 zatem log
2
5
12 jest równy
24 paź 12:43
olekturbo:
log
5
5
1
a =
=
log
5
2
log
5
2
log
5
125
3
b =
=
log
5
3
log
5
3
log
5
12
log
5
(4*3)
2log
5
2+log
5
3
log
2
5
12 =
=
=
log
5
25
2
2
24 paź 13:59