Wyznacz przedziały monotoniczności. Moze mi to ktoś wytłumaczyć???
Marta: e−x + e2x
24 paź 12:23
ICSP: tam jest e
−x zamiast e
−2x ?
24 paź 12:25
Marta: jest przykład taki, jaki napisałam
24 paź 12:37
Marta: :(
24 paź 12:37
ICSP: szkoda

Licz pochodną.
24 paź 13:07
Marta: e−x−1+e2x2 ? i wyciagnąc e−x przed nawias i co dalej?
24 paź 13:12
ICSP: f'(x) = 0
−e−x + 2e2x = 0
e−x (2e3x − 1) = 0
e−x = 0 v 2e3x − 1 = 0
Potem za pomocą wykresu pochodnej sprawdzasz czy w punkcie podejrzany jestm inimum bądź
maksimum
24 paź 13:18