Zadanie nr 1.20
5-latek:

Zadanie :
dsany jest okrag o(P,r) i odcinek dlugosci d>0 .
Znajdz wszystkie okręgi o promieniu d których odleglosc od danego okręgu rowna się 0,5d
Jaka figure tworza srodki tych okregow
Wedlug mnie utworzą okrag o(P, r+1,5d)
24 paź 00:01
5-latek: Natomiast w odpowiedziach jest żeby rozpatrzyć przypadki
a) r>1,5d
b( r<1,5d
c) r=1,5 d
24 paź 00:08
5-latek: Czyli teraz co narysowałem to będzie dla r<1,5d
Jeśli r=1,5d to dlaczego srodki tworza okrag o(P r+1,5d) U{P}?
24 paź 00:18
5-latek:

o narysowałem do c)
24 paź 00:23
henrys: musisz rozpatrzeć przypadki, bo te szukane okręgi mogą się znajdować wewnątrz okręgu o(P,r)
24 paź 00:26
5-latek: Pytanie z godz 0:18 bardziej dotyczyło tego dlaczego U{P} ?
24 paź 00:27
henrys: co to jest U{P}?
24 paź 00:28
5-latek: Witaj

Już zauwazylem ze oni tutaj wlasnie tak daja
24 paź 00:29
5-latek: Wedlug mnie suma ten punkt P
24 paź 00:30
henrys: rozwiązałeś to poprzednie zadanie?
24 paź 00:30
5-latek: Szczerze bez bicie nie
Wstawiam zadania gdy się czuje dobrze . Dzisiaj akuratnie teraz . Jutro mam wolne wiec się za
nie wezme
24 paź 00:33
henrys: fajne
24 paź 00:38
5-latek: Wiem ze fajne

Muszse je przerobić gdyż następne będzie podobne tylko ze trzeba będzie wyznaczyć ilość
stycznych do okregow .
Dzisiaj nawet musialem zjechać z roboty gdyż fatalnie się czulem
24 paź 00:42
henrys: w takim razie życzę zdrowia
24 paź 00:49
5-latek:

Wiec dla r>1,d będą to dwa okręgi
o(P,R) i o(P,b) gdzie R= r+1,5d i b= r−1,5 d
24 paź 00:56
5-latek: Dzieki za zyczenia
24 paź 00:56
5-latek: To dla r>1,5d powinno być dobrze
24 paź 01:07
5-latek: Moze ktoś podpowiedziec do zapisu 0:18 dlaczego wliczmy punkt P ?
24 paź 11:34
5-latek:
24 paź 14:48
5-latek:
24 paź 17:43