zbiory
KK: Przedstaw poniższe relacje T⊆AXB graficznie oraz określ czy jest to funkcja. Podaj y=f(x)
a)A=B=R, T={(x,y)∈AXB | x=y+1}
b) A=R B=C, T={(x,y)∈AXB | 0≤x−y<1}
c)A=B=[−1,1], T={(x,y)∈ AXB | x²+y²=1}
d)A=B=N, T={(x,y)∈AXB | y=x²}
e) A=B=N, T {(x,y)∈AXB | x²=y}
f) A=B={1,2,3,4,5,6}, T={(x,y)∈AXB | x jest dzielnikiem y}
23 paź 19:43
sushi_gg6397228:
nie umiesz narysować y= x2 ?
23 paź 19:46
Kacper:
Takich o to mamy studentów.
23 paź 19:50
KK: Bardziej chodzi mi o określenie które są funkcją.
PS jeszcze mi trochę do studiów zostało
23 paź 19:55
sushi_gg6397228:
określenie funkcji= 3klasa GIM
23 paź 19:56