Nie wiem co z tymi logarytmami naturalnymi
123: Oblicz
A ) y=ln(2+1/x−1)
B) y=ln(x2+x−1)+1/p{16−x2)
23 paź 18:47
ax:
| | 1 | |
czy to jest y=ln(2+ |
| ) |
| | x−1 | |
23 paź 18:53
ax:
... a w drugim to nie chce mi się zgadywać
23 paź 18:54
ax:
... i co masz w tych funkcjach liczyć
23 paź 18:56
123: Przepraszam chodzi o wyznaczenie dziedziny. Poprawiam
b)ln(x2+x−1) + 1/√16−x2
Wybacz nie wiem jak robi sie kreske ulamkowa
23 paź 19:05
Mila:
Duże U {licznik} {mianownik} bez tych spacji.
23 paź 19:11
123: Dzieki
23 paź 19:27