matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste zadanie, ale mój nauczyciel widzi inne rozwiązania niż ja.
Daniel:
(7,2 * 10
−
3
) : (1,2 * 10
−
2
)
23 paź 17:26
ax:
0,6=6*10
−1
23 paź 17:41
Mila:
Zapisujesz tak:
7.2*10
−3
=
1,2*10
−2
7.2
=
*10
−3−(−2)
=
1.2
=6*10
−1
=0.6
23 paź 18:10