Obliczyć granicę ciągu
dawsonika:
23 paź 13:34
PW: A w czym problem z 1)?
Licznik jest ograniczony, a mianownik dąży do nieskończoności. Jest twierdzenie o takiej
sytuacji?
23 paź 14:37
dawsonika: czyli w 1) an=+∞ ? a co z 2) i 3)
23 paź 18:38
Janek191:
1) lim an = 0
n→∞
23 paź 19:28
dawsonika: super pomoc !
24 paź 21:54
PW: Usiłujesz być uszczypliwy, podczas gdy widać, że ani n ie znasz twierdzeń, ani tego nie
"czujesz". Gdybyś trochę ruszył głową i podstawił parę wartości, np. n = 10, n= 20, n = 100,
n= 101, to nie miałbyś wątpliwości, że wyrazy ciągu przybliżają się do zera. To nie dowód, ale
intuicję trzeba sobie wypracować na przykładach,
24 paź 22:28
sushi_gg6397228:
a po co takie małe liczby
niech da n= 1000000000000000000000000
24 paź 22:30