matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz rownanie
123:
Log(x−2)−log(4−x)=1−log(13−x)
22 paź 21:13
Eta:
1/ założenia: .......... 2/ log10=1
b
3/ log
a
b−log
a
c= log
a
c
4/ z różnowartościowości f. logarytmicznej:
x−2
10
=
4−x
13−x
.............................................. rozwiązać pamiętając o założenich
22 paź 21:17
123:
Dzieki
22 paź 21:29