Odczytywanie tabeli
Arielva: http://www.math.edu.pl/wartosci-funkcji-trygonometrycznych chodzi mi tutaj tylko o sinusa i cosinusa z tej 1 tabli(tej wyższej) Jak odczytac kąt gdy
np cos δ= (
√6−
√2)4 a sinδ =(
√6+
√2)/4 a w tabeli mamy tylko sinδ= (
√6−
√2)4 i
cosδ=(
√6+
√2)/4
Proszę o bardzo o pomoc.
22 paź 19:46
PW: Idzie o to, że cos(90°− α) = sinα ?
22 paź 19:49
Arielva: chodzi o to ze sinδ= (√6−√2)/4 i cosδ=(√6+√2)/4 to δ=π/12
a jaka bd wartosc δ gdy cos δ= (√6−√2)/4 i sinδ =(√6+√2)/4


?
22 paź 19:54
Arielva: upp
22 paź 20:17
PW: A nie odpowiedziałem na Twoje pytanie?
22 paź 20:34
Arielva: nie rozumiem
22 paź 21:11
Arielva: upp
22 paź 21:29