x | ||
x'=( | )2−2 | |
t |
x | ||
s= | ||
t |
s2 −s −2 | ||
ds/dt = | ||
t |
ds | |
= dt/t //całkujemy | |
s2 −s −2 |
1 | A | B | |||
= | + | / *(x−2)(x+1) | |||
s2 −s −2 | x−2 | x+1 |
1 | ||
B = − | B | |
3 |
1 | ||
A = | ||
3 |
ds | 1/3 | 1/3 | ||||
∫ | =∫( | − | )ds | |||
s2 −s −2 | s−2 | s+1 |
s−2 | |
= t1/3 * C | |
s+1 |
s+1−3 | |
= t1/3*C | |
s+1 |
3 | ||
( 1 − | ) = t1/3*C | |
s+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |