7π | 7π | |||
(1−i)2=(√2(cos | +isin | ))= | ||
4 | 4 |
7π | 7π | |||
=2(cos | +isin | )= | ||
2 | 2 |
3π | 3π | |||
=2(cos | +isin | ) | ||
2 | 2 |
3π | 3π | |||
z6=(2(cos | +isin | ))6 | ||
2 | 2 |
3π | 3π | |||
czyli 2(cos | +isin | ) jest rozwiązaniem | ||
2 | 2 |
z | |||||||||||||||||
( | )6=1 | ||||||||||||||||
|
z | |||||||||||||||||
u=( | ) | ||||||||||||||||
|
π | π | 2π | 2π | |||||
u=cos | +isin | , u=cos | +isin | |||||
3 | 3 | 3 | 3 |
π | π | |||
przecież kąt ρ= | ![]() ![]() ![]() | |||
3 | 4 |
3π | 3π | |||
z1=2 (cos | +isin | |||
2 | 2 |
3π | π | 3π | π | |||||
z2=2 (cos( | + | )+isin( | + | ) | ||||
2 | 3 | 2 | 3 |
π | ||
tylko chodzi mi o to z czego powstalo to | ![]() | |
3 |
ρ+2kπ | ρ+2kπ | |||
bo w notatkach miałam n√r(cos | )+isin( | ) | ||
n | n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |