matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
poprawny przyklad.
Hubert:
(1/9) do potegi 2x−3/x+2 < 81
22 paź 18:46
andy:
81=1/9
−
2
22 paź 19:10
andy:
81=1/9
−2
22 paź 19:13
andy:
81=(1/9)
−2
22 paź 19:14
Janek191:
9
−2x+3
x + 2
< 9
2
22 paź 19:22