Ile rozwiązań ma równanie
Cappy: Ile rozwiązań ma równanie ax2−2x+1=0, gdzie a jest pierwiastkiem równania log3a+log23a=1
22 paź 18:07
Janek191:
Tam jest: log3 a + log23 a = 1 ?
22 paź 19:29
cappy: nie, a jest obok 3, 2 jest nad trójką tylko tutaj nie wiem jak to zapisać, to jest log3 do
kwadratu
22 paź 19:42
olekturbo: Co jest podstawą?
22 paź 19:42
ciekawa: 3
22 paź 19:45
olekturbo: czyli log3a + log23a = 1?
22 paź 19:46
olekturbo: czy w podstawie jest 32
22 paź 19:46
cappy: nie, log3a+log32=1
22 paź 19:50
cappy: a jest w podstawie obok 3
22 paź 19:51
olekturbo: to juz zglupialem. teraz zniknelo a
22 paź 19:51
olekturbo: no to sie pytam co jest podstawa a ty mowisz 3
22 paź 19:51
cappy: ah... no jest 3a i 3, sorki
22 paź 19:53