.
Etna: Liczba 410*520 jest równa:
a)1020
b)930
c)2015
d)2030
Jak to policzyć?
22 paź 17:47
GIGANT: Bym 520 rozbił
22 paź 17:49
GIGANT: 410 * 5{10} * 5{10} = i teraz ( 4 * 5 * 5 )10 = 10010 takiej odpowiedzi nie ma ale
można sobie inaczej 100 zapisać jako 102 czyli
102*10 = 1020
22 paź 17:52
GIGANT: poprawie zapis xD
410 * 510 * 5{10} = ( 4* 5 * 5)10 = 10010 = 10210 = 102*10 = 1020
22 paź 17:54
J:
a)
= 410*510*510 = 2010*510 = 10010 = 1020
22 paź 17:55
Etna: Dzięki wam , buziaczki
22 paź 17:58
andy: 4=22
23 paź 19:55
Maryla27:
410 * 520 = (22)10 * 520 = 220 * 520 = (2*5)20 = 1020
23 paź 20:15