matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość wyrażenia
One Two Three:
x
3
+4x
Jaka jest wartość wyrażenia
dla x=
√
2
?
x
2
Dzięki za wszystkie podpowiedzi
9 gru 20:41
ak1:
√
2
3
+4
√
2
2
√
2
+4
√
2
6
√
2
=
=
=3
√
2
√
2
2
2
2
9 gru 20:54
One Two Three:
dzięki ; )
9 gru 20:57