matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działanie
Marta:
1
3
3
9
x (3
)
−1/−3
−(81)
2
8
4
Przepraszam że tak napisałam ten ułamek potegi ale nie potrafie inaczej. Dzięki za pomoc
22 paź 15:07
andy:
¿¿¿
22 paź 22:05
ja:
1
3
−
jest potega 3
3
8
23 paź 10:48
ja:
POMOCY
23 paź 10:48
Eta:
9
1/2
=
√
9
=3 ,
3
27
27
8
8
2
3
=
to (
)
−1/3
= (
)
1/3
=
3
√
=
8
8
8
27
27
3
81=3
4
to 81
3/4
= (3
4
)
3/4
= 3
3
=27
3
2
9
1/2
*(3
)
−1/3
−81
3/4
= .......... =3*
−27=.........
8
3
23 paź 12:36
ja:
wynik 54
11 lis 20:28
ja:
?
11 lis 20:33
5-latek:
takie działania to szkola podstawowa a nie liceum
11 lis 20:41