proszę o sprawdzenie czy dobry wynik
olla: czy dobrze zrobione:
| | 2 | |
oblicz (2+log34) : (3+log38)= wyszło |
| rozpisałam to drugie log34 i to log38 ze |
| | 3 | |
wzoru
| | 2 | |
, a potem mi się skróciło i zostało to z przodu czyli |
| |
| | 3 | |
Nie jestem pewna czy dobry wzór zastosowałam i czy wynik jest prawidłowy
22 paź 11:12
Benny: 2=log
39
3=log
327
| | 2(1+log32) | |
(2+log34):(3+log38)=(2+2log32):(3+3log32)= |
| = |
| | 3(1+log32) | |
22 paź 11:16
5-latek: 2= log39
log39+log34= log336
3=log327
i ten sam wzor
i dopiro potem dziel
22 paź 11:17
Benny: To u góry niepotrzebne, miało być innym sposobem, ale zrezygnowałem
22 paź 11:17
J:
dobrze
22 paź 11:18
olla: Dzięki, wynik dobry, ale kombinowanie złe
22 paź 11:19