1 | 3 | |||
lim x→1 ( | − | ) | ||
1−x | 1−x3 |
x2+4x−2 | ||
lim x→0 ( | ) | |
1−x3 |
1+x+x2−3 | x2+x−2 | (x+2)(x−1) | ||||
f(x) = | = | = | ||||
1−x3 | (1−x)(x2+x+1) | (x−1)(−x2−x−1) |
x+2 | ||
f(x)= | to dla x→ 1 g=f(1)=..... | |
−x2−x−1 |
1 | 3 | x2+x+1−3 | |||
− | = | = | |||
1−x | (x−1)*(x2+x+1) | (1−x)*(x2+x+1) |
x2+x−2 | (x−1)*(x+2) | |||
= | = | = | ||
(1−x)*(x2+x+1) | (1−x)*(x2+x+1) |
−(x+2) | ||
= | ||
x2+x+1 |
−(x+2) | −(1+2) | |||
lim x→1 | = | =−1 | ||
x2+x+1 | 1+1+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |