matematykaszkolna.pl
Informatyka, c++ C++: Czy jest tu ktoś ogarniajacy podstawy programowania, algorytmy w c++? emotka
21 paź 21:49
52: Dziadek Mróz, asdf − oni ogarniają to najlepiej
21 paź 21:54
C++: Potrzebowałbym zwykłego, najzwyklejszego algorytmu. Czy ktoś z wyżej wymienionych może byłby skłonny pomoc? Lub ktokolwiek inny?
21 paź 21:56
wmboczek: Algorytmu do konkretnego problemu czy wprawka do programowania z dowolnym zagadnieniem?
21 paź 22:25
52: Pytaj to może i ktoś mniej obeznany ci pomoże
21 paź 22:53
asdf: dawaaaj!
22 paź 08:51
Dziadek Mróz: Jak rozmowa z kobietą: − Cześć, co się stało? − Domyśl się!
22 paź 14:10
RJS: Dzaidek co polecasz na start ? c++ czy java ? Chciałbym w przyszłości zostać senior developmentem
22 paź 14:20
Dziadek Mróz: Do C++ potrzebny jest zwykle dyplom, bez niego nie ma co marzyć, na Javę to bez niczego biorą. Więc samo się nasuwa co wybrać
22 paź 14:59
RJS: Dziadek ale żby być programistą nie trzeba koniecznie kończyć informatyki ? Jak gadałem na targach pracy to wymagają kierunku technicznego i wykształcenia wyższego, lubię programowanie emotka ale poki co na informatykę chcę się za rok dostac emotka
22 paź 15:09
RJS: Ale też nie chcę tracić czasu na siedzenie w domu i kucie tylko materiału na studia, pierwszy semestr mam prawie cały zaliczony jesli chodzi o matmę, teraz chciałbym coś pokodzić emotka
22 paź 15:23
Dziadek Mróz: Kierunek techniczny − informatyka, programowanie, developerka C++/Java Wykształcenie wyższe − inżynier/magister/doktor To kodź, dużo jest materiałów, z Javą mam tyle wspólnego co podstawy, z C++ mam większe doświadczenie.
22 paź 15:49
dyzio: Dziadek Mróz: a ty z jaką technologią wiążesz przyszłość ?
22 paź 17:22
Dziadek Mróz: Z każdą jaka jest obecnie znana. W każdej jest takie ziarenko, że jak je zasadzisz to okrzykną Cię innowatorem, bo nie było przystosowania a Ty zrobiłeś po swojemu.
22 paź 17:59
Dziadek Mróz: Ogólnie na każdy język jest zapotrzebowanie. Python w Nokii w S60 i programach użytkowych, C++ do gier i zabezpieczeń, Java do aplikacji mobilnych, C# do systemów mobilnych WindowsPhone i systemów wizualnych
22 paź 18:01
dyzio: W sumie to racja emotka Kilka języków można znać, ale żeby być ekspertem w konkretnych frameworkach kilku języków jest już nie możliwe. I trzeba się określić. Trzeba się na coś zdecydować, a to nie jest do końca takie proste emotka
22 paź 18:14
RJS: Dokładnie, ogarnąć kilka języków programowania to nie sztuka, ale analiza i szybkie rozwwiązywanie problemów już tak.
22 paź 19:29
asdf: "Do C++ potrzebny jest zwykle dyplom" − sranie w banie... "Dziadek ale żby być programistą nie trzeba koniecznie kończyć informatyki" − nie trzeba "wymagają kierunku technicznego i wykształcenia wyższego" − tak, ale musisz to podeprzec mysleniem "analiza i szybkie rozwwiązywanie problemów już tak" − zgodze sie w 100%, jezyk nie problem
22 paź 23:26
Dziadek Mróz: "Do C++ potrzebny jest zwykle dyplom" − sranie w banie... Na większości ofert pracy znaleźć można właśnie ocenioną już umiejętność pisania w C/C++ w postaci dyplomu
23 paź 17:07
asdf: oceniona umiejętność to doświadczenie i projekty a nie jakieś certyfikaty. Nie każdy ma czas by robić takie rzeczy, bo np. pracuje...
23 paź 23:11
dyzio: Tak, ale przeglądając oferty zaznaczają, że wymagany jest dyplom emotka Nie w każdej, ale są takie oferty.
23 paź 23:13
asdf: dla początkujących to zawsze jakaś deska ratunku by coś wpisać w CV, osobiście się nigdy nie bawiłem w certyfikaty bo szkoda mi na to czasu, ale jak kto woli
23 paź 23:16