matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytmy
Artix1500:
Oblicz sumę odwrotności liczb a = log
3
√
2
6 i b = log
3
√
3
6
1
1
Mamy
+
1
log
6
2
3
1
log
6
3
3
Ale dalej mam problem i szukam pomocy bo nie jestem pewny
21 paź 21:48
Eta:
1
1
1
1
=
log
6
3 ,
=
log
6
2
a
3
b
3
1
1
1
1
+
=
(log
6
3+log
6
2)= ...... =
a
b
3
3
21 paź 22:18
Eta:
chochlik
w pierwszym log
6
2
w drugim log
6
3
21 paź 22:28
Artix1500:
o cholera faktycznie przeciez tam nie bedzie ułamków .. Chyba musze juz zakonczyć na dzis
Dziękuje
21 paź 22:41
Eta:
21 paź 22:42